[caption id="attachment_8286" align="alignnone" width="1024"] Zabaione, italiensk dessert med 3 ingredienser. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Världens enklaste recept Det är är världens enklaste recept. Så gott och lätt att komma ihåg. Enkelt att komma ihåg för det är lika delar av de tre ingredienserna och 1 msk av vardera. VillPerfekt avslut på en middag när man bara är lite sugen på något sött. Bra påskdessert när vi gärna frossar i ägg dessutom. Det blir små portioner som du kan servera i små glas eller koppar. du göra större portioner så kan du givetvis utöka det. Det är en italiensk äggkräm med många olika stavningar zabaglione, zabaione, sabayon, eller zabajone. Den består av äggulor, socker och någon alkoholhaltig dryck. Det kan vara marsalavin, vitt vin, cognac eller limoncello. Zabaione -italiensk äggkräm 4 portioner 4 stora äggulor 4 msk cognac, masalavin, vitt vin eller limoncello 4 msk strösocker Gör så här Vispa ihop ingredienserna i en rostfri tjockbottnad kastrull. Vispa hel tiden på svag värme tills det blir en tjock kräm. Ta från värmen och fortsätt vispa. Häll upp i glas och servera ljummen eller kall. Ät med en liten sked.