[caption id="attachment_4936" align="alignnone" width="1024"] Vit len chokladmousse passar till alla sommarens bär. Foto: Pepe Nilsson[/caption] En helt ljuvlig dessert. Vem blir inte sugen? Den är lätt och luftig och passar så bra till sommarens bär. Bra bjuddessert och du kan till och med förbereda den dagen före och den kan stå helt färdig övertäckt i kylen. Alla sorters bär passar till moussen. Alltid fint att servera desserter i glas tycker jag. Vit chokladmousse 6 portioner 1 gelatinblad 150 g vit choklad 1 + 2 dl vispgrädde 2 äggvitor 2 tsk pressad citron 2 msk strösocker Tillbehör färska bär t ex hallon, jordgubbar, blåbär eller vinbär Gör så här 1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten. 2. Koka upp 1 deciliter grädde. Ta från värmen och låt chokladen smälta där i. Rör tills det blir slätt. Kör gärna med mixerstav. 3. Ta upp gelatinbladet och tillsätt den varma chokladkrämen. Rör tills det löst sig. Låt svalna till rumstemperatur. 4. Vispa resten av grädden men inte för hårt och vänd ner den avsvalnade chokladkrämen. 5. Vispa vitorna med citronsaft till ett tjockt skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en fast maräng. Vänd ner den i chokladmoussen och häll upp i små glas eller portionsformar. 6. Ställ i kylen väl övertäckta för att stelna några timmar. 7. Garnera med färska bär. Ät och njut!