[caption id="attachment_8115" align="alignnone" width="1024"] Vit chokladmousse med citrustäcke. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Jag älskar citrusfrukter och just nu är citrusfukterna helt underbara, söta och lagom syrliga. Vit choklad är en så god kombination till citrus om du vill lyxa med en dessert. Det här är en perfekt dessert som kan stå helt klar i kylen - du kan till och med förbereda den dagen före.. Om du gör den i riktigt små glas räcker receptet till 6 portioner. Även om du inte är van att använda gelatin behöver du inte vara rädd för att misslyckas, följ receptet så är jag säker att du kommer att lyckas. Variera gärna med olika citrusfrukter. Skär bort skalen så att du inte får med det vita. Vill du inte göra ett täcket kan du bara servera citrusfrukter precis som de är eller bär till moussen. Vit chokladmousse med citrustäcke 4 portioner 1 gelatinblad 100 g vit choklad, finhackad 3/4–1 1/4 dl vispgrädde 2 äggvitor 2 tsk pressad citron 1 msk strösocker Citrustäcke 1 1/2 gelatinblad 1 1/2 dl pressad saft av clementin eller apelsin 4 clementiner eller 2 apelsiner ca 2 msk strösocker Gör så här 1. Mousse: Lägg gelatinbladet i kallt vatten. 2. Koka upp 3/4 dl grädde i en liten kastrull. Ta den från värmne 0ch låt chokladen smälta däri. rör tills det blir slätt. 3. Ta upp gelatinbladet och tillsätt den varma chokladkrämen. Rör tills det löst sig. Låt svalna i rumstemperatur. 4. Vispa resten av grädden men inte för hårt och vänd der den avsvalnade chokladkrämen. 5. Vispa vitorna med citronsaft till ett tjockt skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en fast maräng. Vänd ner den i chokladmoussen och häll upp i små glas eller portionsformar. Ställ i kylen för att stelna. Det tar några timmar. 6. Citrustäcke: Lägg gelatinet i kallt vatten 5–10 minuter. Sila den pressade saften och värm 1/2 dl, lägg ner gelatinbladet i den varma saften. blanda ner resten av apelsinsaften. Låt svalna tills saften är likt ovispad äggvita. Skär bort skalet på citrusfrukterna och skiva eller skär ut hinnfria klyftor. Om du använde apelsiner se till att det är hinnfria klyftor eller dela skivorna i mindre bitar. Lägg citrusfrukterna på den stelnade moussen. Skeda citrusgeléet över moussen och låt stelna ca 1 timme i kylen. Ät och njut!