[caption id="attachment_2638" align="alignnone" width="700"] Vit chokladmousse med citrustäcke, foto: Ulf Svensson[/caption] Sugna på en god dessert till helgen. Här kommer recept på en av mina egna favoriter. Under det sötsyrliga täcket döljer sig en len vit chokladmousse som är ljuvligt god och passar så bra till smaken av citrus. Det är en perfekt dessert som står helt klar i kylen, du kan till och med förbereda den dagen före. Om du gör den i mindre glas räcker receptet till 6 portioner. Även om du inte är van att använda gelatin behöver du inte vara rädd att misslyckas, följ receptet så är jag säker att du lyckas. Önskar er alla en fin Trettondagshelg! Vit chokladmousse med citrustäcke 4–6 portioner 1 gelatinblad 100 g vit choklad, finhackad 3/4–1 1/4 dl vispgrädde 2 äggvitor 2 tsk pressad citron 1 msk strösocker Citrustäcke 1 1/2 gelatinblad 1 1/2 dl pressad saft av clementin eller apelsin 4 clementiner eller 2 apelsiner ca 2 msk strösocker Gör så här 1. Mousse: Lägg gelatinbladet i kallt vatten. 2. Koka upp 3/4 dl grädde i en liten kastrull. Ta den från värmne 0ch låt chokladen smälta däri. rör tills det blir slätt. 3. Ta upp gelatinbladet och tillsätt den varma chokladkrämen. Rör tills det löst sig. Låt svalna i rumstemperatur. 4. Vispa resten av grädden men inte för hårt och vänd der den avsvalnade chokladkrämen. 5. Vispa vitorna med citronsaft till ett tjockt skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en fast maräng. Vänd ner den i chokladmoussen och häll upp i små glas eller portionsformar. Ställ i kylen för att stelna. Det tar några timmar. 6. Citrustäcke: Lägg gelatinet i kallt vatten 5–10 minuter. Sila den pressade saften och värm 1/2 dl, lägg ner gelatinbladet i den varma saften. blanda ner resten av apelsinsaften och smaka av med socker. Låt svalna tills saften är likt ovispad äggvita. Skär bort skalet på citrusfrukterna och skiva eller skär ut hinnfria klyftor. Om du använde apelsiner se till att det är hinnfria klyftor eller dela skivorna i mindre bitar. Lägg citrusfrukterna på den stelnade moussen. Skeda citrusgeléet över moussen och låt stelna ca 1 timme i kylen. Ät och njut!