[caption id="attachment_4275" align="alignnone" width="1024"] Vegetarisk nudelwok, foto: Ulrika Pousette.[/caption] Så var det måndag igen. Kom tillbaks till Malmö med tidigt morgontåg efter en helg i Stockholm. Jag har haft en bra helg men i söndags, efter en tidig morgonpromenad i blåst och snöblask runt Kungsholmen, så däckade jag av en riktig bondförkylning. Så jag är verkligen inte på topp. Men i morgon ska vi lämna vårt festnummer till tryck så det är inte läge att stanna hemma utan det är mycket som ska fixas innan vi kan skicka tidningen till tryck. I morgon eftermiddag åker jag upp till Umeå för på onsdag ska jag laga mat i rutan. Så det är full fart som vanligt, men jag ska försöka vila i kväll. Köttfri måndag Vet inte om jag kommer att ha någon ork att laga mat i kväll, men det här är en lättlagad vegorätt som kan varieras med de grönsaker som man har hemma. Sesamolja, ingefära och sweet chilisås står för smaksättningen. Gott, snabblagat och vegetariskt! Önskar er en bra start på veckan! Vegetarisk nudelwok med cashewnötter 200 g glas- eller risnudlar 1 zucchini 1 liten purjolök 1 röd paprika 1 broccolistånd, ca 250 g 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk olja 1 msk sesamolja 1/2 dl sweet chili-sås 1 bit ingefära 1/2 tsk salt ca 100 g rostade cashewnötter Gör så här 1. Koka upp vatten till nudlarna. 2. Strimla zucchini, purjolök och paprika. Skiva den grova stjälen på broccolin tunt. Dela resten i små buketter. 3. Woka alltsammans med vitlöken i olja på hög värme i wok, stor panna eller gryta. Tillsätt sesamolja och sweet-chilisås. Finriv ingefärsbitarna direkt i woken. Lägg ner nudlarna i det kokande vattnet och koka 2–3 minuter. Häll av vattnet och blanda ner dem i woken. Smaka av med salt och strö över cashewnötter. Servera med extra chillisås.