[caption id="attachment_7096" align="alignnone" width="1024"] Matjessill i gräddig sås. gott till nykokt färskpotatis. Foto:Ulrika Pousette[/caption]<br /> <h2 class="00-head%3a00-head drapa">Tid för enkel sommarlunch</h2> <p class="20-body-lead%3a20-body-lead">Lättfixad sommarlunch med nykokt färskpotatis och matjessill i gräddig sås. Det låter kanske lite underligt med varm sill, men jag lovar att det är fantastiskt gott – och väldigt enkelt att göra.</p> <h2 class=" Recept%3a20-body Recipe header">Varm matjessill i gräddig sås</h2> <p class=" Recept%3a20-body Quantity"><strong>4 portioner<br /> </strong><strong>Tid: 10 minuter<br /> </strong>2–3 färska lökar eller 1 knippe salladslök<br /> 1 dl finhackad dill<br /> 2 dl vispgrädde<br /> 3 burkar matjessill, à 200 g<br /> <strong>Tillbehör<br /> </strong>färskpotatis<br /> knäckebröd<br /> <strong>Gör så här<br /> </strong>1. Skölj och skiva lök och blast ganska tunt.<br /> 2. Lägg det i en kastrull tillsammans med dill och grädde. Koka några minuter.<br /> 3. Lägg i sillbitarna, låt gärna en del av spadet följa med. Låt sillen precis bli varm. Servera med nykokt färskpotatis och knäckebröd.</p> <p class="30-byline%3a30-byline Photo">