Världens godaste och enklaste jordgubbstårta.Världens enklaste och godaste jordgubbstårtaHoppas ni har det bra i värmen. Själv njuter jag av min första semestervecka. Jättehärligt! Jag njuter också av de söta jordgubbarna från Norrbotten. Det blir morgon, middag och kväll med jordgubbar. Säsongen är så kort. När det gäster bjuder jag gärna den här tårtan för den är så enkel och god. Dessutom glutenfri och lätt att göra laktosfri för den som önskar.Fira namnsdagar eller bjud den som läcker dessertVi är mitt i fruntimmersveckan, vilket jag faktiskt höll på att glömma. Margareta har namnsdag i dag och i går var det Sara. Kanske känner du någon att överraska med en god tårta. Om du ska baka en tårta i sommar vill jag tipsa om den här lättgjorda tårtan som de allra flesta gillar. Den är lätt och luftig med ett frasigt yttre. Så enkel att göra. Jag fryser alltid in äggvitor som blir över och då blir det extra enkelt att göra den. Så ska ni bara göra en enda tårta i sommar gör den här jag lovar den är supergod och dina gäster kommer att gilla den.Pavlovatårta med jordgubbar8–10 bitar4 äggvitor1 tsk vitvinsvinäger2 dl strösocker2 tsk majsstärkelse2 tsk vaniljsockerFyllning4 dl vispgrädde1 liter jordgubbarmyntabladGör så här1. Sätt ugnen på 250°.2. Botten: Vispa vitorna till ett fast skum tillsammans med vinägern.3. Vispa ner sockret lite i taget och vispa till en fast maräng. Blanda majsstärkelse och vaniljsocker. Sikta ner blandningen fortsätt vispa till en fast och blank maräng. Fördela sedan smeten jämnt i en rundel ca 24 cm i diameter på bakplåtspapperet.4. Sätt in plåten på andra falsen nerifrån och sänk samtidigt ugnstemperaturen till 100°. Grädda 1 timme och 20 minuter.5. Låt marängen svalna på galler. Dra av papperet, om det fastnar kan marängen vila ett tag i frysen så lossar papperet lätt.6. Strax före servering: Vispa grädden. Ansa och halvera jordgubbarna. Fördela grädden på tårtan och garnera med jordgubbarna och myntablad.Här hittar du en annan superenkel tårta med jordgubbar.