[caption id="attachment_7384" align="alignnone" width="768"] Färskostkaka med russin god att äta som den är eller tillsammans med bär. Den passar även till glögg. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Julskyltning på NK Hoppas ni har haft en bra helg. Jag har promenerat och sett tomten utanför NK men på behörigt Coronaavstånd. Det var en underbart fin julskyltning. Så om ni har möjlighet promenera förbi och njut av julstämningen och de söta djuren. Nu längtar jag efter julen. Hoppas ni också har lite jullängtan. [caption id="attachment_7388" align="alignnone" width="1024"] NK-tomten inviger julskyltningen.[/caption] [caption id="attachment_7389" align="alignnone" width="1024"] Några av de söta djuren i årets julskyltning på NK:[/caption] Ostkaka som passar året om I helgen var det ostkakans dag och det missade jag. Men här kommer en härlig färskostkaka med russin, den är så god att servera med bär eller precis som den här. Den är likt en tysk ostkaka "käsekuchen". Den är supergod tycker jag. Den passar även att servera till glögg om du börjat längta efter det Färskostkaka med russin Den är god som dessertkaka med t ex hallon eller björnbär. Jag har använt kesella men självklart kan du ta annan naturell färskost också. Kakan passar även att servera till glögg. 1 kaka, 10–12 bitar Mördeg 2½ dl vetemjöl ½ tsk bakpulver ¾ dl strösocker 75 g kallt smör 1 ägg Fyllning 75 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 2 stora ägg 2 burkar kesella 10%, à 250 g ½ dl vispgrädde 1 dl russin finrivet skal av 1 citron 1 tsk vaniljsocker 1 dl mandelspån Gör så här 1. Sätt ugnen på 200º. 2. Mördeg: Blanda vetemjöl, bakpulver och socker i matberedare. Tillsätt smöret i bitar och sedan ägget. Kör ihop till en deg. Kavla ut degen på mjölat bord och klä en smord och mjölad form med degen. Tryck fast degen vid kanten och ställ formen i kylen. 3. Rör smör och socker med elvisp. Vispa ner äggen ett i taget, kesella, grädde, russin, citronskal och vaniljsocker. 4. Häll massan i den degklädda formen. Strö på mandelspån och grädda ca 40 minuter på nedersta falsen i ugnen. Låt kallna. Servera gärna med hallon eller andra bär.