[caption id="attachment_6408" align="alignnone" width="1008"] Tunnbrödsrulle med skinka och omelett. Foto: Ulrika Pousette[/caption] En god och mättande macka att ta med i lunchlåda eller till utflykten. Jag steker en tunn omelett och rullar in den med smakrik rökt skinka och färskost smaksatt med pepparrot eller senap i ett mjukt tunnbröd. Enkelt och gott! Det blir även supergott med rökt lax i stället för rökt skinka. Se bara till att svepa in rullen i plast- eller aluminiumfolie så att den inte ligger och torkar. Tunnbrödrulle med skinka och omelett 1 portion 1 mjukt tunnbröd 2 stora ägg 4 msk vatten 1 krm salt nymald svartpeppar smör eller olivolja till stekning 1 msk färskost gärna med pepparrotssmak eller smaksatt med senap 2 skivor rökt skinka några romansalladsblad eller spenatblad Gör så här 1. Vispa ihop äggen med vatten. Hetta upp smör eller olja i en stekpanna gärna med släpp lätt-beläggning och häll ut äggsmeten och stek på medelvärme tills den stannar på ovansidan. Stjälp upp på skärbräda med bakplåtspapper. Låt svalna. 2. Bred färskost på tunnbrödet. Lägg på omeletten och sedan skinkskivorna och salladsblad eller färsk babyspenat. Rulla ihop från långsidan och svep om rullen med folie. .