[caption id="attachment_3179" align="alignnone" width="700"] Tryffeltårta med choklad och saffran. Foto: Ulrika Pousette[/caption] En riktig julig konfekttårta att njuta av i små bitar. Den håller länge och du kan till och med frysa den. Den är lätt att göra men ser lyxig och proffisg ut och är underbart god. Precis som tryffel smälter den i munnen. Tårtan är dessutom helt glutenfri. Ha en riktigt bra lördag! Själv ska jag ge mig ut på julgransjakt innan det är dags att börja laga inför julen. Tryffeltårta med saffran och choklad 100 g smör 200 g mörk choklad 2 dl strösocker 4 ägg Saffranstryffel 1/2 kuvert saffran à 0,5 g 1 dl vispgrädde 200 g vit choklad Garnering ca 75 g mörk blockchoklad 50 g valnötter Gör så här 1. Sätt ugnen på 200° 2. Smält smöret i en 2-literskastrull. Ta från värmen. 3. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Rör tills allt är smält. 4. Vispa ner sockret och sedan äggen ett i taget tills allt är jämnt blandat. Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 5. Gräddapå andra falsen nerifrån 15–20 minuter. Låt kallna. 6. Saffranstryffel: Stöt sönder saffranet och låt det kokaupp med grädden. Hacka chokladen och låt den smälta däri. Häll smeten över den kalla chokladtårtan och låt stelna. 7. Garnering: Smält chokladen och doppa nötterna till hälften i choklad, Låt stelna innan du lägger dem på tårtan. Förvara tårtan i kyl eller frys fram till serveringen.