[caption id="attachment_10131" align="alignnone" width="803"] Slut på skidsemestern.[/caption] Jag är åter efter härliga skiddagar i Italien. En. mycket fin vecka med sol och fina backar och god mat förstås. Jag älskar skidåkning och den italienska maten. Du kan äta gott även i skidbackarna här. Jag klarade hela veckan utan att skada mig , men när jag kom hem och tog en promenad i Stockholm ramlade jag. Det var isfläckar under tunn pudersnö. Det kunde gått riktigt illa men jag klarade mig bra förutom lillfingret som blev ordentligt skadat. Tur att det var på vänster hand. Ja så kan det gå. I dag ska jag ha på mig mina Ice bugs skor. Ni kommer att få recept från resan snart. Men idag blir det en lättlagad fiskrätt med ett torskblock här på bloggen. Är man väldigt hungrig kan det vara bra att servera något tillbehör till. Exempelvis potatismos, ris eller matgryn av något slag. [caption id="attachment_10130" align="alignnone" width="650"] Torsk i senapssås på en bädd av spenat med kikärter.[/caption] Torsk med senapssås, kapris och spenatfräs Fisken bör vara halv- eller heltinad när du sätter igång. 400 g torsk eller sej, tinad eller färsk 1 tsk salt 1 dl crème fraiche 2 tsk dijonsenap 2 tsk grov, stark och söt senap 1 dl finhackad persilja 2–3 msk kapris Spenatfräs 1 gul lök 1 msk olivolja 1 paket fryst, tinad bladspenat, 450 g 1 burk eller tetra kikärter, ca 400 g ½ tsk salt nymald svartpeppar Gör så här 1. Sätt ugnen på 200°. 2.Skär fisken i 4 bitar. Salta dem runt om. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. 3. Blanda crème fraiche med de båda senapssorterna.Bred blandningen på fiskbitarna. 4. Ugnsbaka dem mitt i ugnen ca 20 minuter, tiden beror på hur tinad fisken var från början. Du kan alltid kontrollera temperaturen. Den bör vara ca 42°. 5. Spenatfräs: Skiva löken tunt. Fräs den i olivoljan tills den börjar mjukna. Krama ur vätskan från spenaten och tillsätt den. Låt den fräsa med löken några minuter. Spola av kikärterna i en sil och låt dem rinna av. Tillsätt kikärterna och låt dem bli varma. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. 6.Blanda persilja och kapris. Fördela blandningen över den färdiga fisken och servera med spenatfräset. [caption id="attachment_4072" align="alignnone" width="700"] Torsk med kapris och senapssås på en bädd av spenat, lök och kikärter.[/caption]