[caption id="attachment_7783" align="alignnone" width="1024"] Tomatsoppa med bönor och basilika. Foto: Per-Erik Berglund[/caption] Tomatsoppa enkelt och gott Så är vi tillbaka till den riktiga vardagen och riktiga oxveckor för nu är det länge tills det blir helgdagar igen, Påsken infaller inte förrän i mitten av april i år. Men jag själv hoppas på att få sportlov i alla fall innan det är påsk. Vet inte vad ni tycker, men jag tycker det kan kännas bra att vara tillbaka till vardagen med de vanliga rutinerna. I dag blir det en matig tomatsoppa som jag gör med burktomater. Det är väldig stor skillnad på tomater och tomater. Jag föredrar Muttis finkrossade Polpa. De kan vara någon krona dyrare än andra märken, men väl värt priset. Titta bara på färgen och sedan har de en fin söt smak. Gör en egen provsmakning med olika märken av krossade tomater därhemma så får du se. Det har jag gjort och jag kan säga att redan på färgen ser man skillnad. Bönor ger fin konsistens och mättnad Jag mixar ner vita bönor i min tomatsoppa, det gör den så fint krämig i konsistensen och god. Dessutom blir det mer mättande. Soppan är helt vegetarisk och glutenfri. Det går bra att dubbla satsen och frysa in soppen. Skål och kopp kommer från Sthål. [caption id="attachment_10044" align="alignnone" width="1024"] Tomatsoppa med bönor och basilika. Foto: Per-Erik Berglund[/caption] Tomatsoppa med bönor och basilika Bönorna bidrar till bra mättnadskänsla och ger fin krämig konsistens till soppan. 4 portioner Tid: 25 minuter 2 gula lökar, ca 200 g 2–3 vitlöksklyftor 3 msk olivolja 2 burkar finkrossade tomater, Mutti à 400 g 2 tomatburkar vatten, 8 dl ½ kruka basilika ca 1½ tsk salt ev ½ tsk chiliflakes 1 tetra vita bönor, 380 g nymald svartpeppar Tillbehör bröd Gör så här 1. Hacka lök och fräs den mjuk i olivolja tillsammans med pressad vitlök i en stor gryta. 2. Tillsätt tomaterna och 2 tomatburkar vatten (8 dl), några späda stjälkar basilika med bladen, spara blad till garnering, salt och chiliflakes. Låt sjuda cirka 15 minuter under lock. 3. Skölj av bönorna i ett durkslag. Spara eventuellt några bönor till garnering och tillsätt resten i soppan. Mixa soppan, den behöver inte vara helt slät men bönorna bidrar med fin konsistens när de mixas. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Garnera med bönor och basilikablad. Här hittar du recept på en annan god, matig och billig grönsakssoppa.