[caption id="attachment_4238" align="alignnone" width="1024"] Supersallad med limeyoghurt. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Fullproppad med vitaminer och antioxidanter Nu börjar det finnas blodapelsiner från Sicilien och det är något alldeles speciellt med dem. Det är sötman i kombination med den fina syran som jag älskar. Jag frossar verklig i alla citrusfrukter.Jag har fortfarande kvar av de svenska blåbären som jag plockade i somras. Vill du boosta dig själv med en riktig kick av vitaminer och antioxidanter är det här en supersallad. Servera den precis som den är eller med en klick limeyoghurt. Supersallad med limeyoghurt 6 portioner 4 blodapelsiner eller vanliga apelsiner 100–200 g frysta blåbär 1 granatäpple eller 1/2 paket frysta granatäppelkärnor Limeyoghurt 2 dl turkisk yoghurt finrivet skal av 1 ekologisk lime 2–3 msk florsocker Gör så här 1. Skär bort skalet från apelsineran så att det vita också följer med. Skiva och skär frukten i bitar. Blanda med de frysta blåbären i en skål. 2. Skär skåror i skalet på granatäpplet. Kräng frukten ut och in och pilla loss kärnorna i en skål med vatten så flyter hinnorna, som man inte äter, upp till ytan. Ta bort hinnorna. Låt kärnorna rinna av och blanda med apelsinerna och blåbären. Här kan du se hur jag gör när jag tar ut granatäppelkärnona. 3. Limeyoghurt: Blanda ihop ingredienserna.