[caption id="attachment_4479" align="alignnone" width="1024"] Nyskördad sparris på matmarknaden i Reims i Champagne.[/caption] Sent i går kom jag hem till Malmö från läsarresan i Frankrike . Jag kan säga att SAS ligger inte högt i kurs. Vi skulle resa med dem och det ställde verkligen till det och vi förlorade två dagar och fyra studiebesök som var inplanerade och det blev mycket strul. Hälften av gruppen hamnade i Malaga och kom fram kl 2 på natten till Reims, som var vårt mål. Vi andra kom fram lite tidigare men fick vänta på bagaget i 24 timmar. Men det blev en mycket trevlig resa när vi väl var där. Kallt och regnigt hade vi men vad gör väl det när man får äta och dricka gott och ha så trevligt tillsammans. Matmarknaden i Reims Några av oss orkade oss upp för att besöka matmarknaden i Reims tidigt på lördagsmorgonen. Jag älskar verkligen att gå på matmarknader när jag är ute och reser. Speciellt så här års när alla primörer som vi går och längtar efter har kommit. Ni skulle ha sett vilka underbara grönsaker, fiskar, skaldjur, ostar, korvar som stod till buds. Till och med champagne för de som önskade trots att klockan bara vara 7. Nyskördad sparris Själv blev jag så himla sugen på sparris när jag såg alla fina sparrisstjälkar. Det fanns både vita och gröna och i många olika kvaliteter. Till sparris är det alltid gott med hollandaise. Men här ska ni få recept på en god sås som jag brukar göra till sparris och servera gärna med parmaskinka till. Men självklart inte alls nödvändigt. Önskar er alla en trevlig Valborgsmässoafton! [caption id="attachment_4483" align="alignnone" width="1024"] Sparris med krämig citronsås och parmaskinka. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Sparris med parmaskinka och citronsås En läcker och lättlagad förrätt. 6 portioner 2 buntar grön sparris à 250 g 12 tunna skivor parmaskinka ev machesallad Dressing 1 ägg 1 tsk dijonsenap 1 msk pressad citron 1 dl olja 2 krm salt 1 krm nymald peppar 1 tsk finrivet citronskal Gör så här 1. Skär bort eller bryt av den nedersta delen på sparrisstjälkarna. Koka sparrisen 3–5 minutar beroende på tjocklek. 2. Dressing: Lägg ägget i kokande vatten och koka 3 minuter. Spola i kallt vatten. Gröp ur ägget i en skål. Tillsätt senap och citronsaft. Tillsätt oljan droppvis och kör helst med mixerstav eller med elvisp. Smaka av med salt, peppar och citronskal. 3. Lägg upp sparris, parmaskinka och ringla över dressing. Garnera eventuellt med sallad och lite rivet citronskal.