[caption id="attachment_9804" align="alignnone" width="1024"] Sötsyrlig rödkålssallad passar utmärkt på julbordet. Foto: Christina Uhlin[Gröna rätter får inte saknas på julbordet. Det behövs något som fräschar upp. Det här är en favorit som passar så bra till det mesta på julbordet. Den är fräsch sallad utan någon olja. Syra från äkta rödvinsvinäger och sötma från honung och äpplen blir så gott. Den håller flera dagar i kyl.Sötsyrlig rödkålssalladEn sötsyrlig fräsch sallad som passar utmärkt till det mesta på julbordet.10 portioner½ litet huvud rödkål eller röd spetskål, ca 400 g3 msk rödvinsvinäger1–2 msk honung¾ tsk salt3 äpplen, t ex Ingrid Marie eller Cox Orange1 dl rostade pumpakärnorGör så här1. Skär bort den grova stocken och strimla kålen mycket tunt, gärna med mandolin. Lägg den i en skål.2. Blanda vinäger, honung och salt och häll det över kålen.3. Tärna äpplena och blanda ner dem i kålen. Låt gärna stå svalt några timmar eller mer.4. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna. Strö dem över salladen när de har svalnat.