En härlig sommarsallad med snabbgravad och halstrad lax. Foto: Ulrika PousetteJag tycker sallad är härlig mat på sommaren. Här har jag gjort en sallad med snabbgravad lax som jag sedan halstrar mycket snabbt i het panna. Det blir jättegott. En god och hemgjord senapssås blir som pricken över i. Allra enklast är att mixa ihop såsen med mixerstav. Om du inte har mixerstav kan du vispa med elvisp eller för hand. Det brukar också gå bra bara man är lite försiktigt med oljan i början. Önskar er alla en fin onsdag!Sommarsallad med halstrad snabbgravad lax och senapssåsLaxen blir extra god av att först snabbgravas innan den halstras.4 portionerTid: 45 minuter750 g laxfilé, gärna mittbit2 msk salt2 msk strösockerolja till stekningnymald vitpepparSommarsalladca 300 g sallad, gärna blandade sorter200 g sugar snaps200 g cocktailtomater3 salladslökar8 rädisorSenapssås1 ägg3 msk söt grovkornig senap1 msk dijonsenap1 msk vitvinsvinäger1½ dl neutral rapsolja2 krm saltlite nymald vitpeppar¾ dl finhackad dillGör så här1. Skär bort skinnet från laxfilén. Skär laxen i ganska stora tärningar.2. Blanda salt och socker i en bunke och lägg i laxen. Låt ligga i rumstemperatur 40 minuter. Obs: inte längre. Blanda om några gånger under tiden.3. Lägg laxbitarna i en sil och spola sedan snabbt av dem med kallt vatten och låt dem rinna av.4. Senapssås: Knäck ägget i en hög smal bunke. Tillsätt senap, vinäger och tillsätt sedan oljan droppvis från början samtidigt som du kör med mixerstav till en tjock sås. Du kan också vispa om du inte har mixerstav. Smaka av med salt, vitpeppar och finhackad dill.5. Sallad: Skölj och ansa grönsakerna. Koka sugar snaps 30 sekunder och spola sedan i kallt vatten. Halvera tomaterna. Skiva salladslöken och rädisorna. Fördela allt på tallrikar eller fat.6. Lax: Hetta upp en panna med lite olja och halstra laxen snabbt på het värme. Peppra. Fördela laxen på salladen och servera med senapssåsen.