[caption id="attachment_6496" align="alignnone" width="1024"] Sockerskorpor med kardemumma. Foto: Ulrika PousetteDet blev en fin midsommar men sen verkar det som att det vänt i hela landet. I går och idag är det regn här i Stockholm. För oss som ska jobba är det ok, men trist för alla sommarlovslediga och semesterfirarna. Men det kan också vara mysigt att vara inne. Kanske kan du passa på att baka något? Här kommer en god och lättbakad favorit med ingredienser som du kanske har hemma.Baka enkelt och gott Håller ni med mig när jag säger att ibland är det enklaste det godaste? Det här är små söta sockerskorpor som jag själv gillar. De kallas sockerskorpor, men de är inte så söta som mycket annat kaffebröd. Du kan enkelt baka dem med ingredienser som du kanske redan har hemma eller är enkla att handla. Om du inte har kardemumma hemma kan du i stället smaksätta med vaniljsocker eller några droppar bittermandelolja. Men själv är jag mest förtjust i kardemumma. De passar perfekt till te eller kaffe eller till nyponsoppa. De håller många månader och är perfekt att ge bort i en burk. Du kanske har någon som behöver piggas upp i din omgivning. En burk med kakor brukar alltid uppskattas.Sockerskorpor med kardemummaCa 100 skorpor200 g smör, rumsvarmt1 dl strösocker7 dl vetemjöl, 420 g1 1/2 tsk bakpulver1/2 tsk salt2 tsk nystött kardemumma eller 2 tsk vaniljsocker eller några droppar bittermandelolja2 dl mjölkGör så här1. Sätt ugnen på 225°.2. Rör smör och socker poröst.3. Blanda mjöl, bakpulver, salt och kardemumma eller annan smaksättning. Rör ner mjölblandningen i smörblandningen.4. Tillsätt mjölken och blanda till en deg.5. Rulla ca 50 små kulor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter. Sänk sedan temperaturen till 200°.6. Halvera dem sedan direkt medan de är varma med en brödkniv och rosta halvorna 5–10 minuter tills de fått fin färg. Låt dem eftertorka på galler. När de är helt torra förpacka dem i burkar med tättslutande lock. Lättbakade italienska mandelskorpor. Foto: Ulrika PousetteHär hittar du recept på italienska mandelskorpor, också försvinnande goda.