[caption id="attachment_6496" align="alignnone" width="1024"] Sockerskorpor med kardemumma. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Baka enkelt och gott Håller ni med mig när jag säger att ibland är det enklaste det godaste? Det här är små söta sockerskorpor som jag själv gillar. Du kan enkelt baka dem med ingredienser som du kanske redan har hemma eller är enkla att handla. Om du inte har kardemumma hemma kan du i stället smaksätta med vaniljsocker eller några droppar bittermandelolja. Men själv är jag mest förtjust i kardemumma. De passar perfekt till te eller kaffe eller till nyponsoppa. De håller många månader och är perfekt att ge bort i en burk. Du kanske har någon som behöver piggas upp i din omgivning. Själv är jag upp i fjällen och ska ha en vecka här uppe med delar av min familj och det ska bli skidåkning på både längden och tvären. Vädret ser lovande ut och den här tiden är helt underbar med kalla nätter och varmt på dagarna. Sockerskorpor med kardemumma Ca 100 skorpor 200 g smör, rumsvarmt 1 dl strösocker 7 dl vetemjöl, 420 g 2 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 2 tsk nystött kardemumma eller 2 tsk vaniljsocker eller några droppar bittermandelolja 2 dl mjölk Gör så här 1. Sätt ugnen på 225°. 2. Rör smör och socker poröst. 3. Blanda mjöl, bakpulver, salt och kardemumma eller annan smaksättning. Rör ner mjölblandningen i smörblandningen. 4. Tillsätt mjölken och blanda till en deg. 5. Rulla ca 50 små kulor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter. Sänk sedan temperaturen till 200°. 6. Klyv dem sedan med en brödkniv och rosta halvorna 5–10 minuter tills de fått fin färg. Låt dem eftertorka på galler. När de är helt torra förpacka dem i burkar med tättslutande lock.