[caption id="attachment_3027" align="alignnone" width="700"] Snabblagad indisk linsgryta med kikärter, foto: Ulrika Pousette[/caption] I dag ska jag bjuda på min riktigt snabblagade vegorätt, som du lagar på en kvart Det är en jättebra middagsräddare när du har ont om tid. Jag är själv väldigt förtjust i den, för den är kryddig, god och värmande. Alla ingredienser kan du ha hemma. Det här är en riktig snabbvariant där jag tar genvägen med färdigkokta linser och kikärter på burk eller tetra. Skulle det bli över är det också en perfekt rätt att ta med i lunchlåda. Servera grytan med ris eller bröd I stället för ris är det även gott att servera grytan med bröd, gärna indiskt naanbröd. Det brukar finnas i välsorterade livsmedelsbutiker på hyllan med asiatisk mat. Det är bara att grädda dem färdiga snabbt i ugnen. Beroende på hur mycket du gillar hetta kan du variera mängden chili. Jag har alltid chiliflakes hemma, de ger fin smak och styrka. Den färska chilin piggar ju upp rätten med sin röda färg. Snabblagad indisk linsgryta med kikärter 4–6 portioner 1 stor gul lök 1 msk olja 1 msk curry 1 msk finriven ingefära 1 burk finkrossade tomater, 400 g 1 burk kokosmjölk, 400 ml 1 tetra gröna linser, ca 400 g 1 tetra kikärter, ca 400 g 1 tsk salt 1/2 tsk chiliflakes eller 1/2 finhackad färsk chili Tillbehör basmatiris eller bröd, gärna indiskt naanbröd Gör så här 1. Finhacka löken och fräs den mjuk i oljan. Tillsätt curry och ingefära och låt det fräsa med 1 minut. 2. Häll i tomater och kokosmjölk. Koka kraftigt utan lock 10 minuter. 3. Skölj av linser och kikärter i ett durkslag och tillsätt dem och koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och servera med ris.