[caption id="attachment_4777" align="alignnone" width="1024"] Currysill med äpple och snabbinlagd klassisk sill är så goda till färskpotatisen. Foto:Ulrika Pousette[/caption] Har du inte hunnit fixa något till midsommarbuffén, lugn du hinner göra goda egna sillar. Här är två av mina favoriter lagade med 5-minuterssill. Köp de hela filéerna, de är fasta och fina, och du kan själv bestämma storleken på sillbitarna. Silltårta och örtressad lax är också goda inslag på midsommarbuffén. Snabbinlagd sill Klassiker som vi inte vill vara utan. 10 portioner på buffé Tid: 10 mintuer + 6 timmar 1½ ask 5-minuterssill i hela filéer, 420 g 1 rödlök 2 tsk krossad kryddpeppar 1 tsk krossad vitpeppar Gör så här 1. Ta upp filéerna och skär dem i bitar, men spara spadet. Skala löken och skiva den tunt. 2. Varva sillbitar, lökringar och peppar i en burk. Häll tillbaka spadet Äppelsill med curry Curry och äpple är en underbar kombination till sill. 10 portioner på buffé Tid: 15 minuter + 6 timmar 1½ ask 5-minuterssill i hela filéer 1 dl majonnäs 2 dl turkisk yoghurt 1-1 1/2 msk curry 2 krm salt lite nymald vitpeppar ½ äpple 1 dl finskuren gräslök Garnering finskuren gräslök ½ äpple, tärnat Gör så här 1. Låt filéerna rinna av väl och skär dem i bitar. 2. Blanda majonnäs, yoghurt, curry, salt och peppar. Lägg ner sillbitarna i blandningen. Låt stå minst 6 timmar. Fintärna äpplet och skär gräslöken fint. Lägg ner dem i sillen. Garnera med gräslök och äpple.