[caption id="11779"] Rhododendron i full blom på Kungsholmen.[/caption]Hoppas ni haft en fin helg och Nationaldag. Själv satt jag i bil från Norrbotten till Stockholm, nästan 100 mil, så det blev inte mycket till firande. Men så vackert det är just nu med den fina nya grönskan som är helt otroligt grön och vilka dofter det är. I norr blommade häggen och längre söderut syrener och här i Stockholm är syrenenerna nästan utblommade. I morse tog jag en promenad här på Kungsholmen och såg att nu är i stället Rhodendron i full blom. Rhododendron är också favoriter med ganska kort blomning. När jag bodde i Helsingborg blev det många besök i Sofieros trädgård för att just njuta av den vackra rhododenronblomningen. Det verkligen den allra finaste tiden nu och jag vill helst bara vara ute. Snabbt och lättlagatDet brukar var mycket som ska hinnas med så här före alla avslutningar och semestertider. Här ska ni få recept på en riktigt snabblagad sallad att ta med på picknick eller när du vill ha något riktigt snabbt hemmavid. Jag har köpt en färdiggrillad kyckling den här gången för att det ska gå snabbt och enkelt. Jag har apelsin i salladen, men byt gärna ut apelsinen mot annan frukt t ex mango eller äpple. Jag tycker det är gott med något sötsyrligt till, det ger en fräsch känsla. Bönor gillar jag och det ger fin mättnad precis som kycklingen. Till serverar jag bara en enkel senapsdressing och ska du ut på picknick är det bästa att ta med dressingen i en burk vid sidan om I annat fall kan salladsbladen bli lite blöta. Längst ner i inlägget hittar du också en länk till ett annat recept på en lika snabblagad kycklingsallad men med krämig senapssås. Önskar er alla en fin fortsättning på veckan, ut och njut av allt fint![caption id="attachment_6902" align="alignnone" width="1024"] Snabb kycklingsallad med bönor. Foto: Pepe Nilsson[/caption]Snabb kycklingsallad4 portioner 1 grillad kyckling 1 tetra eller burk svarta bönor, ca 400 g 2 apelsiner 1 påse blandade salladssorter Dressing 2 tsk dijonsenap 1 msk vinäger 1/2 pressad vitlöksklyfta 1/2 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 msk olivoljaTillbehörbröd Gör så här 1. Rensa och skär kycklingköttet i bitar. 2. Skölj bönorna och låt dem rinna av väl. 3. Skär bort skaltet från apelsinerna och skär dem i bitar. 4. Blanda salladsbladen med kyckling, bönor och apelsiner. 5. Dressing: Blanda allt utom olja. Vispa ner oljan droppvis. 6. Blanda dressingen med salladen. Ska du ta med salladen på picknick är det bra att ta med dressingen i en liten burk. Här får du recept på en annan snabb kycklingsallad med krämig senapsdressing.