[caption id="attachment_9872" align="alignnone" width="1024"] Löksill med citron och peppar smakar nästan som Brantevikssill. Foto: Eva Hildén[/caption] Snabbvariant av Brantevikssill Gillar du Brantevikssill? Eller har du inte testat det? Det är en populär sillinläggning från det lilla samhället Brantevik på Österlen i Skåne. Det finns många olika varianter. Här har jag gjort min egen fuskvariant med 5-minutersill. Det brukar vara färsk strömming som läggs in. Kryddningen kan också variera mellan olika recept, i bland förekommer citronpeppar men jag föredrar äkta citronskal. Jag tycker väldigt mycket om den här blandningen av citron och olika peppar. Det blir en väldigt fräsch sillinläggning, tycker jag. Testa det går snabbt att göra den. Löksill med citron och peppar Sillen som påminner om skånsk Brantevikssill. 6–8 portioner på buffé Tid: 15 minuter + 3 timmar 1 förpackning hela filéer 5-minuterssill, 420 g 1 liten gul lök 1 liten röd lök 1 litet knippe dill 1½ tsk hel kryddpeppar ½ tsk hel vitpeppar ½ tsk hel svartpeppar 1 ekologisk citron, finrivet skal Gör så här 1. Häll av spadet och skär filéerna i bitar. Spara lite av lagen. 2. Finhacka löken och dillen och blanda hacket med sillbitarna. 3. Stöt pepparkornen i en mortel. Blanda ner citronskal, peppar och 2 matskedar av lagen i sillen. Blanda väl. Låt stå i kyl minst 3 timmar. Här hittar du recept på tre andra snabba och goda sillinläggningar. [caption id="attachment_7644" align="alignnone" width="1024"] 3 sillfavoriter – senapssill, örtsill med pinjenötter och inlagd sill med lingon och stjärnanis. Foto: Ulrika Pousette[/caption]