[caption id="attachment_9652" align="alignnone" width="1024"] Smördegsrullar med hasselnötskräm. Foto: Christina Uhlin[/caption] <p class=" Recept%3a20-body Description">Hoppas ni har haft en fin söndag. Själv har jag varit på långpromenad i ett kyligt Stockholm med lite snö och sedan blev det både glögg och saffransbulle med kaffe. Jag fortsätter med julbak bara för att ni ska ha många recept att välja mellan. Här kommer frasiga smördegsullar fyllda med hasselnötskräm, så gott och enkelt.</p> <h2>Se till att det är smör i smördegen</h2> <p class=" Recept%3a20-body Description">Jag tycker att smördeg ska innehålla smör och det är också så mycket godare. Tack och lov är det fler tillverkare som börjat göra smördeg med smör. Det är bara konstigt att det tagit så länge för det säger väl sig självt att smördeg ska innehålla smör. För mjölkallergiker är det givetvis bra att det finns andra alternativ.</p> <h2 class=" Recept%3a20-body Recipe header">Smördegsrullar med hasselnötskräm</h2> <p class=" Recept%3a20-body Description"><strong>Ca 20 rullar</strong><br /> 4 frysta smördegsplattor, 450 g<br /> 1 burk hasselnötskräm, 200 g<br /> florsocker<br /> <strong>Gör så här</strong><br /> 1. Sätt ugnen på 200°. Tina smördegen.<br /> 2. Kavla ut plattorna tunt till ca 15x30 cm. Bred ett lager hasselnötskräm inte alltför tunt på två av plattorna. Lägg på de andra plattorna. Sporra eller skär ca 2 cm breda remsor från långsidan.<br /> 3. Vrid och snurra dem till stänger. Lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen 10–12 minuter. Låt svalna på galler. Pudra på florsocker vid serveringen.</p>