[caption id="attachment_6175" align="alignnone" width="1024"] Frasiga piroger med skinka och svamp. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Frasiga smördegspiroger brukar jag fylla med skinka, champinjoner, lök och ost. Det blir så gott och dessutom är de perfekta att göra om du har skinka kvar sedan jul. Smördegspiroger med skinka Pirogerna passar som förrätt eller vickning och även som huvudrätt om du serverar en rejäl sallad till. 12 piroger Tid: 35 minuter 1 kyld smördeg, ca 250 g 1 söndervispat ägg Fyllning 1 gul lök 200 g champinjoner 1 msk smör 200 g kokt skinka 3 dl riven lagrad ost nymald svartpeppar och ev lite salt Gör så här 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Fyllning: Finhacka löken och svampen. Svampen kan hackas i matberedare. Fräs allt i smör tills det blir mjukt och vätskan kokat bort. Tärna under tiden skinkan. 3. Blanda ner skinka och ost i svampfräset och peppra. Eftersom osten och skinkan är salta brukar inte salt behövas. Smaka av. 4. Rulla ut smördegen och skär i 12 fyrkanter. Fördela fyllningen i klickar på smördegen. Pensla kanterna med ägg. Vik över till trekanter och tryck ihop skarven med en gaffel. 5. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Hit kan föreberedas. Pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter till fin färg. Servera dem ljumma med en sallad.