[caption id="attachment_6548" align="alignnone" width="1024"] Läckra smörbullar med kokos och lime. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Jag gillar allt vad bullar heter. I de här har jag gjort en smaskig fyllning med kokos och lime, en mycket god kombo. Satsen är inte så stor men du får ändå cirka 25 bullar. Det går utmärkt att frysa in bullarna. Men om du gör det kan du vänta med glasyren tills efter frysningen. Glasyren kan stå länge i rumstemperatur, så det är bara att spara den tills du tar upp bullarna. Glasyren kan torka men tillsätt du några droppar vatten. Smörbullar med kokos och lime Kokos passar ovanligt bra ihop med lime. Mazarinformar eller bullformar behövs, ställ gärna formarna i en muffinsplåt så jäser de på höjden. 25 bullar 10-11 dl vetemjöl, 600–660 g 1 dl strösocker 1 tsk bakpulver 150 g smör 25 g jäst för söta degar 300 g mjölk, 3 dl 1 ägg Fyllning 1 1/2 dl kokosflingor 75 g rumsvarmt smör 1 1/2 dl florsocker rivet skal av 2 ekologiska limer 1 1/2 msk pressad lime Garnering 1 ägg till pensling kokosflingor 1 dl florsocker + ca 1/2 msk vatten Gör så här Blanda 10 dl vetemjöl med socker och bakpulver. Finfördela smöret i blandningen. Rör ut jästen i mjölken och tillsätt ägget. Häll blandningen över mjölet och arbeta ihop till en deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Låt jäsa under duk 1 1/2 timme. Fyllning: Rör samman alla ingredienserna. Ta upp degen på mjölad skiva. Kavla ut degen till en kvadrat ca 50x50 cm. Sporra eller skär ut 36 fyrkanter. Fördela fyllningen i mitten på varje fyrkant. Vik in hörnen mot mitten och tryck till. Lägg dem i formarna. Ställ gärna formarna i en muffinsplåt så håller de formen bättre. Jäs under duk ca 40 minuter. Sätt under tiden ugnen på 250º. Pensla de färdigjästa bullarna med ägg och strö på kokosflingor. Grädda mitt i ugnen 7–8 minuter. Rör ut florsockret med vatten till en lagom rinnig glasyr. Ringla den över bullarna.