[caption id="attachment_6010" align="alignnone" width="1024"] Skurna pepparkakor - goda, spröda och mycket lättbakade. Foto: Ulf Svensson[/caption] Är du sugen på att baka pepparkakor? Men känner att du inte orkar dra igång med något storbak, då är de här pepparkakorna perfekta. Satsen är inte så stor och du behöver inte kavla utan skär dem bara tunt. Vill du inte baka allt på en gång kan du spara degrullen i kyl ett par dagar eller frysförvara för längre tid. Vill du inte ha mandel i dem kan du helt enkelt utesluta den. Skurna pepparkakor Spröda, kryddiga pepparkakor gör jag enkelt genom att bara skära dem tunt när degen vilat i kylen. Enklare kan det inte bli. Cirka 100 pepparkakor 125 g smör 1 dl strösocker 1 dl ljus ekologisk sirap 1 msk kanel 1/2 msk finstött kardemumma 1/2 msk malda kryddnejlikor 1/2 msk mald ingefära 1 tsk bikarbonat 1 msk vatten 4 dl vetemjöl, 240 g 1 dl mandelspån Gör så här Rör smör, socker och sirap smidigt. Blanda kryddor, bikarbonat och vatten. Rör ner blandningen i smöret. Arbeta in mjöl och mandelspån till en jämn deg. Forma två rullar 3–4 cm tjocka och svep in dem i plastfolie. Låt dem vila i kylskåp minst 8 timmar. Skär den kalla degen i tunna skivor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i 225° mitt i ugnen ca 5 minuter i tills de fått fin färg