[caption id="attachment_3538" align="alignnone" width="700"] Jag är ute till havs i Lofoten och fiskar skrei. Foto:Linus Hallgren[/caption] Nu är det säsong för skrei, för några år sedan var jag i Lofoten och fick vara med om just skreifiske. Det var en av de vackraste platser som jag sett.och en så spännande resa, jag fick lära mig mer om både fisket och fisken. Skrei är ju en torsk som lever uppe i Barents hav och under februari-april simmar den ner till norska kusten för att leka. Den blir fast och fin i köttet och fisken är så god. Gott och lättlagat Har man så god fisk som skrei så behöver man inte göra mycket för att det ska bli gott. Jag tycker om att packa in fisken i paket. Det kan förberedas i god tid och så har du alla goda smaker kvar i paketet. Den som vill ha mer mat serverar ett gott potatismos till. Självklart kan du göra den med "vanlig" torsk eller annan vit fisk. Ha en trevlig lördag, här i Malmö skiner solen och det känns verkligen som vår i luften. Själv ska jag provlaga soppor till på onsdag i Go'kväll. [caption id="attachment_3537" align="alignnone" width="700"] Fräsch och lättlagad skrei i paket som lätt och enkelt lagas till i ugnen. Foto: Ulirka Pousette.[/caption] Skrei i paket med basilikasmör 6 portioner Tid: 35 minuter 4 smala morötter, gärna gula och orange 1 liten fänkål 1 bunt salladslök, 125 g 2 msk olivolja 1 paket sojabönor, 250 g ½ + 2 tsk salt nymald vitpeppar 6 bitar torsk eller annan vit fisk, ca 1 kg Basilikasmör 1 kruka basilika 125 g smör, rumsvarmt finrivet skal av 1 citron 2 msk pressad citron 1 krm salt Gör så här 1. Sätt ugnen på 175°. 2. Basilikasmör: Finhacka basilikabladen. Blanda med smör, citronskal, citronsaft och salt. 3. Skala och slanta morötterna. Ansa fänkålen och skiva den tunt. Skiva även salladslöken. 4. Fräs morötter och fänkål i olivolja tills de börjar mjukna. Tillsätt sojabönorna mot slutet så att de blir varma och låt sedan salladslöken fräsa med en kort stund. Smaka av med ca ½ tsk salt. Fördela grönsaksröran mitt på 6 bakplåtspapper. 5. Salta, med ca 2 tsk, och peppra fisken runtom. Lägg fiskbitarna på grönsaksröran och fördela basilikasmöret på fisken. Snurra ihop papperen till knyten. Lägg dem i en långpanna. 6. Baka paketen cirka 15 minuter om fisken är tinad och cirka 30 minuter för fryst fisk. Öppna och kontrollera att fisken är färdig. Servera direkt.