[caption id="attachment_9215" align="alignnone" width="1024"] Sherrymarinerat kött med jordnötter och nudelsallad med squash. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Vet inte om ni saknat mina menytips till helgerna? Jag har haft väldigt full upp senaste tiden med att färdigställa min nya kokbok som kommer i mitten av oktober. Jag har inte hunnit att uppdatera bloggen så ofta, men här kommer en rätt ur den nya kokboken. [caption id="attachment_9224" align="alignnone" width="803"] Så här kommer min nya bok se ut. Den utkommer i mitten av oktober.[/caption] Sherrymarinerat fläskkött Det här är en fräsch och god rätt. Jag marinerar fläskkött i sherry, soja, ingefära, soja och vitlök. Det blir verkligen god smak på köttet. Stek inte köttet för länge så att det blir torrt om du tar kotlett eller skinkinnanlår som är så magert. Till köttet serverar jag en enkel nudelsallad med en god dressing. Den som vill kan servera ris till, det passar också väldigt bra. Lite jordnötter och chili på toppen kan var och en strö på, det ger det lilla extra. Det ser också väldigt trevligt ut att servera köttet i salladsblad. Men det är förstås inte nödvändigt. Nedan hittar du även tips på dryck som passar till både med och utan alkohol. Äppelkaka till efterrätt Till dessert kan det passa med äppelkaka. Ni har väl inte missat att jag har flera goda och lättlagade äppelkakor här på bloggen. Önskar er alla en fin helg! Själv ska jag ut i lingonskogen i helgen och fylla förråden inför hösten och vintern. Sherrymarinerat kött med glasnudelsallad Gott och fräscht och här tar jag smaklökarna på en resa till Asien. I stället för nudlar är det även gott att servera ris till köttet. Den som inte gillar koriander kan ta persilja eller utesluta det. 6 portioner Tid: 30 minuter + tid för marinering 750 g mager fläskkarré, benfri fläskkotlett eller skinkinnanlår 1½ dl torr sherry 1½ dl japansk soja 2 msk strösocker 1 tsk nymald svartpeppar 1 tumstor bit färsk ingefära 1 stor klyfta vitlök olja till stekning 1 msk majsstärkelse Nudelsallad 1 squash 3 salladslökar 300–400 g glasnudlar 1 kruka färsk koriander Dressing 2 msk pressad lime 1 msk neutral olja 1 msk sesamolja 2 msk japansk soja Tillbehör hjärtsalladsblad 1½ hackad röd chilifrukt ca 2 dl hackade jordnötter Gör så här 1. Blanda sherry, soja, socker och svartpeppar. Skala och finriv ingefäran och vitlöksklyftan, blanda ner rivet i marinaden. Skär köttet i fina strimlor. Blanda ner dem i marinaden. Låt marinera medan du förbereder resten, men låt gärna marinera några timmar eller längre, gärna över natten. 2. Nudelsallad: Blanda samman dressingen. Finstrimla squashen på längden i långa tunna strimlor eller skär den i små bitar. Skiva salladslöken tunt. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och låt squashen koka med 1 minut. Blanda de avrunna nudlarna med dressingen och salladslöken. Blanda ner finskuren koriander. 3. Låt köttet rinna av väl i en sil och spara marinaden. Stek köttet i omgångar i het olja. Flytta över köttet till en gryta. Blanda den sparade marinaden med 1 msk majsstärkelse och häll den över köttet och låt koka kraftigt 1 minut under omrörning. 4. Servera köttet i salladsblad med nudlarna och strö över chili och jordnötter. Dryckestips Réserve de Bonpas Côtes-du-Rhône 2020, Frankrike Nr 2016, 95 kr. Generöst rödvin med toner av körsbär och hallon. Inslag av lakrits och en lätt pepprighet. Mjukt avrundat. Alkoholfritt Wisby Lager Alkoholfri, Sverige Nr 19022, 15:50 kr/33 cl. Alkoholfritt, ljust öl med frisk framtoning, stråk av citrus, lite bröd och med en balanserad beska. Här hittar du en annan rätt med marinerat viltkött med asiatisk touch.