Italiensk drink med citronsorbet och prosecco passar som dessert. Foto: Christina Uhlin Både drink och dessertNär jag är Italien och har ätit en god middag väljer jag ofta att avsluta med sgroppino. Det här är en italiensk klassiker. En fräsch och svalkande avslutning, en blandning mellan drink och dessert. Jag tycker alltid om att avsluta middagen med något sött. Men när man har ätit fler rätter kan det bli för mastigt med en riktig dessert, då är sgroppino perfekt. Här har jag gjort den med citronsorbet och prosecco, ibland är det vodka i också. Det här är fin avslutning på nyårsmiddagen eller vilken middag som helst. Speciellt om man bara vill ha en riktig lätt och fräsch avslutning. Citronsorbet kan du hitta i frysdisken i nästan alla livsmedelsbutiker. Sedan toppar jag med det italienska bubbelvinet prosecco. Vill du ha utan alkohol kan du ta cider eller läsk, typ fruktsoda.Önskar er alla ett gott slut på det gamla året!SgroppinoKyl glasen så att de är riktigt kalla innan du häller upp den mixade sorbeten. Du kan också göra det i förväg och förvara ifrysen.4 portionerTid: 5 minuter½ liter citronsorbet½ flaska prosecco, 37 clGarneringblad av mynta- eller citronmelissev lite citronzestGör så härMixa citronsorbeten med hälften av vinet. Häll upp i glas. Fyll sedan på med resten av vinet och toppa med myntablad eller citronmeliss och eventuellt lite finstrimlat skal av citron.Här hittar du recept på en annan fräsch och lätt sorbetdessrt.