[caption id="attachment_3276" align="alignnone" width="700"] Saftig citrus- och kokoskaka. Foto: Ulf Svensson[/caption] Saftig kaka med kokos och citrus Det här är en saftig och lite tyngre sockerkaka med kokos och fräsch citrussmak. Den är mycket god till en kopp te eller en kopp kaffe. Den går utmärkt att frysa ner om det skulle bli över. Citron- och kokoskaka En saftig och lite tyngre typ av sockerkaka med fin smak av citron ihop med den milda kokosen. Syrlig glasyr med citrusskal sätter pricken över i. 1 kaka, ca 12 bitar smör till formen kokosflingor till formen 175 g smör 2 dl strösocker 3 ägg 3 dl vetemjöl 1½ dl kokosflingor 2 tsk bakpulver finrivet skal av 2 ekologiska citroner 1 dl naturell yoghurt eller mjölk Glasyr finstrimlat skal av 1 citron finstrimlat skal av 1 lime ½ dl strösocker 1 dl vatten 1½ dl florsocker Gör så här 1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och kokosströ en 1½-litersform väl. 2. Rör smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt äggen. Blanda mjöl, kokos, bakpulver och citronskal, rör ner det och sedan yoghurten i smeten. 3. Häll smeten i formen. Grädda längst ner i ugnen ca 50 minuter. Känn med sticka. 4. Glasyr: Koka citrusskalen i socker och vatten 5 minuter. Låt rinna av. Blanda florsocker och citronsaft, ringla över kakan och strö på citrusskalen.