[caption id="attachment_7355" align="alignnone" width="1024"] Små saftiga goda kokostoppar med smak av saffran och apelsin. Foto: Christina Uhlin[/caption] Enkelt och lättbakat med smak av saffran Har du börjat längta efter saffransbaket? Själv älskar jag saffran. Såg att nu ska man passa på att köpa saffran för butikerna kör extrapris på just saffran. Det här är en riktigt snabbakad kaka med lite försmak av jul. Du rör bara ihop smeten i samma kastrull som du smälter smöret, så det blir inte mycket disk heller. De är dessutom helt glutenfria och lätta att göra laktosfria. Mauds jul Jag hoppas att ni har sett att i butiken finns nu min egen tidning, Mauds jul med bara mina egna julrecept. Det är tur att jag gillar julen. För ända sedan i augusti har jag jobbat med den. Jag har släpat granar, enris och lingonris från Norrland. Fotograf Christina Uhlin och jag har fotat de flesta jobben och vi har varit både nere i Skåne och hemma hos mig. Den innehåller allt inför advent, lucia, jul och nyår. Jag hoppas att den kommer att ge mycket inspiration. Önskar er alla en fin onsdagskväll. [caption id="attachment_7358" align="alignnone" width="768"] Min egen tidning med bara mina egna recept inför jul och nyår.[/caption] Saffranstoppar med apelsin Se till att äggen inte är för stora för då blir kakorna inte lika toppiga. De är helt glutenfria. Cirka 30 toppar ½ kuvert saffran à 0,5 g 2 dl strösocker 50 g smör finrivet skal av 1 ekologisk apelsin 2 små eller medelstora ägg 200 g kokosflingor Gör så här 1. Sätt ugnen på 200°. Finstöt saffranet med lite av sockret. Smält smöret och blanda ner saffranet och det finrivna apelsinskalet i smöret. Låt smöret svalna. 2. Blanda ner resten av sockret, ägg och kokosflingor. Låt gärna stå en stund så sväller kokosflingorna. 3. Klicka med en tesked ut toppar på en plåt med bakplåtspapper. 4. Grädda mitt i ugnen 10–12 minuter till de börjar få fin färg.