Små saftiga saffranskokostoppar. Foto: Ulrika PousetteJa jag har sagt det förut men jag tycker att tiden går så snabbt och nu är det redan dags för första advent på söndag. Då är det mysigt med adventsfika. Vill du inte ställa till med något stort adventsbak utan bara baka något enkelt och snabbt med saffran, så är det här en superkaka. Goda, små saftiga kokostoppar med smak av saffran, ja det blir så gott. Jag älskar dem. Se bara till att du inte gräddar dem för länge, de ska vara lite mjuka inuti. Gillar du inte saffran kan du smaksätta dem med citrusskal, t ex apelsin eller lime, men det är även gott att ha både finrivet apelsinskal och saffran, det brukar jag ha. Det går bra att frysa dem. Jag lovar att nu kommer det mer julbak framöver här på bloggen. Det är ju smart att vara ute i god tid för att slippa stress närmare jul.SaffranskokostopparSe till att äggen inte är för stora för då blir kakorna inte lika toppiga. Låt smeten svälla en stund innan du klickar ut den på plåten.Cirka 30 stycken50 g smör½ kuvert saffran (ca ½ krm)2 dl strösocker2 små eller medelstora ägg1 påse kokosflingor, 200 gev finrivet skal av 1 ekologisk apelsinGör så här1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Finstöt saffranet med lite av sockret och blanda ner i smöret. Låt smöret svalna.2. Blanda ner resten av sockret, ägg och kokosflingor. Låt stå en stund så sväller kokosflingorna.3. Klicka ut små toppar med teskedar på plåt med bakplåtspapper.4. Grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna.