[caption id="attachment_3058" align="alignnone" width="700"] Små saftiga saffranskokostoppar.Foto: Ulrika Pousette[/caption] Vill du inte ställa till med något stort julbak utan bara baka något enkelt och snabbt med saffran då är det är en superkaka. Små saftiga kokostoppar med smak av saffran, ja det blir så gott. Jag älskar dem. Se bara till att du inte gräddar de för länge, de ska vara lite mjuka inuti. Gillar du inte saffran kan du smaksätta dem med citrusskal, t ex apelsin eller lime, men det är även gott att ha både finrivet apelsinskal och saffran. Ha en trevlig lördag! Själv ska jag ge mig ut och handla för i kväll ska jag ha gäster på middag. Saffranskokostoppar Se till att äggen inte är för stora för då blir kakorna inte lika toppiga. Låt smeten svälla en stund innan du klickar ut den på plåten. Cirka 30 stycken 50 g smör ½ kuvert saffran (ca ½ krm) 2 dl strösocker 2 små eller medelstora ägg 1 påse kokosflingor, 200 g ev finrivet skal av 1 ekologisk apelsin Gör så här 1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Finstöt saffranet med lite av sockret och blanda ner i smöret. Låt smöret svalna. 2. Blanda ner resten av sockret, ägg och kokosflingor. Låt stå en stund så sväller kokosflingorna. 3. Klicka ut toppar med teskedar på plåt med bakplåtspapper. 4. Grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter tills de fått fin färg.