[caption id="attachment_2964" align="alignnone" width="700"] Enkelt och gott, snabbt förvandlas rulltårtan till bakelser.[/caption] Ibland är det enklaste det godaste. Det blev ingen farsdagstårta i helgen utan i stället rulltårtsbakelser fyllda med hjortronsylt, lite punsch och toppade med grädde och ett hjortron. Så enkelt och så gott. Rulltårta är bland det lättaste och snabbaste man kan baka. Jag bakade med barnbarnet 2 1/2 år och han uppskattade det verkligen. Rulltårtsreceptet som alltid lyckas För att det skulle bli extra festligt omvandlades rulltårtan till bakelser. Ingredienser till rulltårta har jag alltid hemma och det har säkert du också. Nu hade jag lyckan att även ha hjortronsylt och hjortron i frysen. Jag plockade ganska mycket i år och det känns väldigt lyxigt att kunna fylla rulltårtan med egen hjortronsylt. Men det går ju lika bra med annan sylt, mos eller bär. Här kommer det enkla receptet på rulltårtan som alltid lyckas. Rulltårta Inget går så fort och lätt att göra som rulltårta. Se bara till att ha bakplåtspapper hemma. Du kan fylla den med olika sorters sylt eller mos av frukt och bär. Det är också gott att fylla den med lemon curd. 1 rulle, 14-20 skivor 3 stora ägg 1 1/2 dl strösocker 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 msk vatten strösocker eller kokosflingor Fyllning ca 2 dl sylt, mos eller lemon curd eller lätt sötade bär Gör så här 1. Sätt ugnen på 250°. 2. Vispa ägg och socker riktigt poröst 3- Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten och tillsätt vatten. 4. Häll smeten på plåt med bakplåtspapper och bred ut den i ett jämnt lager. 5. Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter. Sockra på ytan eller strö på kokosflingor och stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper. Lossa försiktigt på papperet. Pensla det med kallt vatten om det inte lossnar lätt. 6. Bred på mosade, lätt sockrade bär eller sylt på den nygräddade kakan och rulla ihop till en rulle från långsidan med hjälp av pappereret. Om du använder lemon curd bör kakan ha svalnat innan du breder på den. [caption id="attachment_2966" align="alignnone" width="700"] Rulltårta fylld med hjortronsylt.[/caption] Rulltårtsbakelse Mycket enkelt kan du med en klick grädde omvandla rulltårtan till bakelser. Extra gott är att stänka på 2-3 msk punsch eller Cointreau på bottnen innan du breder på sylten eller bären. Skär 10-12 tjocka skivor. Toppa med 3 dl lättvispad grädde och bär eller flisad choklad.