[caption id="attachment_10498" align="alignnone" width="1024"] Rombrûlée och apelsin- och hjortronsallad, två lättlagade desserter.[/caption] Två lättlagade desserter Om du missade gårdagens Go'kväll hittar du här recepten på desserterna som jag gjorde. Det här är två dessertfavoriter, så goda och enkla att göra. Rombrûléen är en dessert som jag ofta bjuder på och gästerna brukar alltid uppskatta den och be att få receptet. Den är så bra för den fungerar året runt, jag varierar bara de bär som jag serverar till allt efter säsong. Den kan också serveras precis som den är. Gör den gärna dagen före för själva brûléen ska vara kall och den blir oerhört len och god. Förvara formarna kallt väl övertäckta. Sedan karamelliserar du sockret precis inför serveringen, så att det blir en knäckig yta. Hjortron och apelsin är en superkombo Just nu håller jag på att tömma min frys på bär som jag plockade förra sommaren, och förra året blev det mycket hjortron. Jag har fortfarande kvar av dem. Det passar så bra för nu finns det också underbart söta och goda apelsiner och just hjortron och apelsin är en jättegod kombination tycker jag. God som en fräsch fruktsallad precis som den är eller med glass eller mandelgrädde som är gott att servera till. [caption id="attachment_10504" align="alignnone" width="1024"] Rombrûlée en riktig favoritdessert som är så enkel att laga.[/caption] Rombrûlée Så god och enkel att göra. Den passar att servera precis som den är eller med några bär t ex hallon, jordgubbar eller hjortron. 6 portioner 6 äggulor 1 dl strösocker + 3 msk strösocker 5–6 msk rom 4 dl vispgrädde, 40% Tillbehör bär, t ex hallon, hjortron, jordgubbar eller björnbär Gör så här 1. Sätt ugnen på 125°. 2. Vispa samman gulor, 1 dl strösocker, rom och vispgrädde. Du ska inte vispa för mycket. Låt stå en stund tills sockret löser sig. 3. Häll smeten i ugnssäkra portionsformar. 4. Grädda på gallret mitt i ugnen 35–40 minuter eller tills de stannat. En vid form går fortare att grädda. Låt dem kallna helt. Kan gärna förberedas dagen före. 5. Strö över socker, ca ½ msk på varje form. Karamellisera sockret med en brännare. Servera precis som den är eller med några bär. [caption id="attachment_10506" align="alignnone" width="1024"] Hjortron- och apelsinsallad med mandelgrädde.[/caption] Apelsin- och hjortronsallad En underbar smakkombo med apelsiner från Spanien och hjortron från norra Sverige Jag tycker att apelsinerna och hjortronen lyfter varandra till nya höjder. Mandelmassegrädde smakar mycket gott att servera till. 6 portioner 3 apelsiner 300 g hjortron lite strösocker Mandelgrädde 3 dl vispgrädde 150 g mandelmassa, kylskåpskall ca 25 g rostade mandelspån Gör så här 1. Skär bort skalet från apelsinerna med en kniv. Skär skär i skivor och sedan i mindre bitar eller skär ut hinnfria klyftor. 2. Blanda apelsiner och hjortron och även saften från apelsinerna. Smaka av med lite strösocker. 3. Vispa grädden ganska lätt. Riv mandelmassan grovt och blanda ner den i grädden. 4. Servera apelsin- och hjortronsalladen med mandelgrädden och strö över lite rostade mandelspån. Här kan du se programmet från 8 april när jag lagar desserterna. Tips! Äggvitorna kan du frysa in och ta fram göra en god marängtårta vid en senare tillfälle. Här hittar du recept på en god marängtårta.