[caption id="attachment_6267" align="alignnone" width="1024"] Rökt makrill med bulgursallad med rödbetor och pepparrotskräm. Foto: Ulrika Pousette.[/caption] Hoppas ni alla har haft en bra helg. Det har jag men även om jag önskat att fredagens varma väder skulle bestå hela helgen. Så blev det inte utan det byttes ut mot regn på lördagen, men på söndagen sken solen igen. Det ger energi tycker jag. Så härligt att våren också är på väg. Körsbärsträden i Kungsträdgården är helt utblommande men nu blommar magnoliorna här i Stockholm och det är verkligen en favorit. [caption id="attachment_10708" align="alignnone" width="1024"] Tid för magnoliablom på Kungsholmen i Stockholm.[/caption] Men det är otroligt hur fort en helg kan gå och det är måndag igen. Jag startar veckan med en av mina snabblagade vardagsfavoriter: Nu är det hösäsong för makrill som är god och nyttig fisk. Feta fiskar som markrill och lax är rika på Omega 3, som är livnödvändiga fettsyror. Rökt makrill med rödbetsbulgur och pepparrotskräm är så gott och dessutom mycket enkelt att göra. Bulguren kokar du på 10–12 minuter och under tiden hinner du hacka grönsakerna och göra pepparrotskrämen. Önskar er alla en bra vecka! Rökt makrill med rödbetsbulgur och pepparrotskräm 4 portioner 6 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 3 dl bulgur 3–4 inlagda rödbetor, ca 3 dl tärnade 1 dl hackad smörgåsgurka 1/2 gul lök 1 msk kapris 1/2 tsk salt nymald svartpeppar Pepparrotskräm 2 dl tjock yoghurt, gräddfil eller crème fraiche ca 2 msk finriven pepparrot lite salt Tillbehör rökta makrillfiléer citronklyftor Gör så här 1. Koka upp vatten och buljongtärning. Lägg i bulguren. Koka 10–12 minuter under lock tills vätskan kokat in. 2. Hacka rödbetor, gurka och lök. Blanda hacket och kapris med bulguren, smaka av med salt och lite peppar. 3. Blanda yoghurt, gräddfil eller crème fraiche med finriven pepparrot. Smaka av med några korn salt. 4. Servera rödbetsbulguren med rökta makrillfiléer och pepparrotskräm. Citronklyftor är också gott att servera till.