[caption id="attachment_9787" align="alignnone" width="1024"] Rödkålssallad med apelsin. Foto: Christina Uhlin[/caption] Fräsch rödkålssallad med citrus En favoritsallad med fint strimlad rödkål och apelsiner eller clementiner och senapsdressing. Så god och vacker sallad passar perfekt på julbordet. Den är så god och fräsch. Det är alltid gott med en fräsch sallad på julbordet,, tycker jag. Rödkålssallad med citrus Citrus och kål är en supergod kombo ihop med senapsdressingen. 10 portioner ½ litet huvud rödkål eller röd spetskål 3 apelsiner eller 6 clementiner 75 g hasselnötter Dressing 1 msk vinäger 1 msk söt och grovkornig senap 3 msk olja ¾ tsk salt 1 krm nymald svartpeppar Gör så här 1. Skär bort den grova stocken och strimla kålen fint, gärna med mandolin. Vispa samman dressingen och häll den över kålen och blanda runt. 2. Skär bort skalet från citrusfrukterna så att även det vita följer med. Skär dem i skivor och dela dem i bitar. 3. Rosta hasselnötterna i en torr medel- varm panna tills skalet börjar lossna. Häll nötterna i en handduk och gnid av det lösa skalet. Hacka nötterna grovt. 4. Strax före serveringen: Varva citrusbitar med kålsalladen och strö över nötterna. Här hittar du en annan fräsch rödkålssallad som också passar på julbordet.