[caption id="attachment_3507" align="alignnone" width="700"] Rödbetscarpaccio med getost och valnötter. Foto: Tine Guth Linse[/caption] Nu närmare det sig Valentin-dagen eller Alla Hjärtans dag som i år infaller på en torsdag. Ska du överraska din käraste? Det här är en trevlig förrätt där jag format till de tunt skivade rödbetorna till ett hjärta. Inte alls svårt. Rödbetorna måste vara kalla Koka rödbetorna kvällen före och förvara dem i kyl. Det finns även färdigkokta rödbetor att köpa. Numera finns det även svenska färdigkokta rödbetor att köpa. Det är lättast att skära tunna skivor av rödbetorna om du har en mandolin. Vill du inte göra dem hjärtformade kan du bara lägga ut skivorna lite omlott på tallriken. Det blir även gott att göra rätten med fetaost i stället för getost. Rödbetscarpaccio med getost 2 portioner 10 minuter 2 kokta rödbetor 50 g färsk getost 20 g blandad sallad 6 valnötshalvor Dressing ½ msk vinäger 2 msk mild olivolja Gör så här 1. Skiva rödbetorna mycket tunt, helst med en mandolin. Lägg skivorna likt taktegel på ett bakplåtspapper. Ta ut ett hjärta med stort pepparkaksmått eller skär ut ett hjärta eller någon annan form. Klipp bort papperet runtom. 2. Fördela osten på tallrikar men spara lite till garnering. Lägg på hjärtat med hjälp av papperet och lossa det försiktigt. Garnera med salladen, brutna valnötter och den sparade osten. 3. Blanda dressingen och ringla lite på salladen.