[caption id="attachment_9491" align="alignnone" width="1024"] Rödbetsbullar med solrosfrön. Foto: Christina Uhlin[/caption] Rödbetsbullar med solrosfrön Rödbetsbullarna får en vacker röd färg och god smak av rödbetan. De är helt veganska. 12 bullar ¼ paket jäst, 12 g 3 dl vatten 1 skalad rödbeta, 100 g 2 msk olivolja 1 tsk salt 1 dl solroskärnor, 50 g ca 9 dl vetemjöl, 540 g solrosfrön till garnering Gör så här 1. Finfördela jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37° och häll det över jästen rör tills jästen löst sig. 2. Finriv rödbetan och blanda ner rivet i degvätskan. Blanda ner olja, salt och solroskärnor. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa ca 45 minuter under plastfolie. 3. Ta upp degen på mjölat bord och dela den i 12 bitar. Forma till runda bullar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk ca 35 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225°. 4. Pensla bullarna med vatten och strö på solrosfrön. Grädda bullarna mitt i ugnen 10–12 minuter. Här hittar du recept på rågkakor.