[caption id="attachment_3489" align="alignnone" width="700"] Allt i panna, renskav i god sås med pappardelle, champinjoner och broccoli.[/caption] Jag har haft en riktigt härlig förlängd helg med långfärdsskridskor och skidåkning på längden i Östersund. Så härligt! En av dagarna blev det snabblagad middag med renskav och pasta. Renkött är ju mitt favoritkött och så gott och så lättlagat med mycket smak. Den här rätten svänger man ihop lätt och enkelt med få ingredienser. Den breda bandpastan pappardelle är så god tycker jag och den suger upp såsen fint. Men självklart kan du laga den med andra sorters pasta också. Ha en fortsatt fin tisdag! Renskav i god sås med pappardelle 4 portioner 500 g renskav, gärna halvtinad 1 msk smör 1 stor gul lök 200 g champinjoner 1 vitlöksklyfta, pressad 2 dl vispgrädde ca 2 msk dijonsenap 2 tsk kinesisk soja salt och svartpeppar 250 g färsk broccoli 400 g pappardelle Gör så här 1. Koka upp pastavatten och vatten till broccolin. Salta vattnet. 2. Bryn renskaven i smör. Hacka löken och skiva champinjonerna. Låt lök, champinjoner och pressad vitlök fräsa med tills löken blir mjuk. 3. Häll på grädde, dijonsenap och soja. Låt koka ihop några minuter rör om under tiden. Smaka av med salt och peppar. 4. Koka pastan. Häll av vattnet. 5. Ansa broccolin och dela den i mindre bitar och koka dem 2–3 minuter. Häll av vattnet. 6. Blanda pasta med renskaven och blanda ner broccolin. Servera genast.