[caption id="attachment_1708" align="alignnone" width="700"] Kall tomatpaj. Under tomaterna döljer sig en god ostkräm och spröd pajbotten. Foto: Pepe Studio[/caption] Tomatpaj med ädelost 1 paj, ca 8 bitar Pajdeg 1 dl grahamsmjöl 2 dl vetemjöl 1 krm salt 125 g smör 1 msk vatten Fyllning 1 burk kesella, 10% 1 bit ädelost, 140 g ca 6 tomater gärna blandade färger klippt gräslök eller några skivade salladslökar Gör så här 1. Finfördela smöret i mjölet och saltet, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och kör ihop till en deg. Tryck ut den i en form 24–26 cm i diameter. Ställ den i kyl ca 30 minuter. 2. Sätt under tiden ugnen på 225°. Nagga och grädda pajskalet ca 15 minuter mitt i ugnen. 3. Riv eller mosa osten och blanda med kesella. Bred ut ostkrämen i det avsvalnade pajskalet. 4. Skiva tomaterna och lägg dem på ostkrämen. Garnera med gräslök.