[caption id="attachment_1956" align="alignnone" width="700"] Spaghetti alla puttanesca - enkel pastafavorit.[/caption] I går var min kyl nästan helt tom åtminstone på färska råvaror. Men jag hade sardellfiléer, kapris, oliver, olivolja, vitlök, pasta och krossade tomater. Råvaror som håller sig länge och är perfekta att ha på lut. Det blev en supergod pastarätt till middag – spaghetti alla puttanesca som dessutom går snabbt att laga till. Jag brukar också ha i lite hackad persilja eller basilika, men det är inte nödvändigt. Persilja som växer på min balkong är fortfarande fantastisk fin. Tror att det är fjärde omgången som jag kan skörda. Jag köpte en planta i våras och planterade i en zinkbalja på balkongen och har klippt ner och fryst ner i tre omgångar och nu är det skördedags igen. Plantan är som en mindre buske. Spaghetti alla puttanesca Det går bra att halvera satsen, du kan frysa in resten av de krossade tomaterna. 4 portioner 400 g spaghetti 4 msk olivolja 3 vitlöksklyftor 12 sardellfiléer ½-1 tsk chiliflakes 1 burk finkrossade tomater, 400 g ½ dl kapris ½ dl oliver, urkärnade ½ dl hackad bladpersilja ev salt Tillbehör ev finriven parmesanost Gör så här 1. Sätt på pastavatten. Hetta upp olivoljan i en kastrull. Skiva vitlöksklyftorna och lägg ner dem i oljan. Låt dem puttra i oljan tills de börjar få lite färg. Tillsätt sardellfiléerna och låt dem smälta i oljan. Tillsätt chiliflakes, tomater och kapris. Låt såsen sjuda ca 15 minuter utan lock. 2. Salta pastavattnet och koka pastan. Häll av vattnet och häll tillbaks den i pastagrytan. 3. Tillsätt oliverna och persiljan till tomatsåsen och blanda den med den avrunna pastan. Lägg upp på varma tallrikar och servera eventuellt med finriven parmesan. [caption id="attachment_1957" align="alignnone" width="700"] Fjärde skörden av persiljekrukan som planterades i våras.[/caption]