[caption id="attachment_1976" align="alignnone" width="700"] Krabba med sås.Recept:Maud Onnermark, foto: Ulrika Pousette[/caption] Som jag har längtat efter den här fredagen. Jag har varit bortrest fyra helger i rad och nu hemma i Helsingborg. Det känns så skönt. Jag vill bara koppla av. Mitt bästa höstmys är när krabbsäsongen kommer. Nu är den här, i fiskaffären på Ålgränden hittade maken en riktigt fullmatad krabba på 1 kg. Själv äter jag den utan sås och njuter den helst helt naturell. Men vill du ha sås bjuder jag på en god sås som passar till krabban här nedan. Trevlig helg önskar jag er alla! [caption id="attachment_1977" align="alignnone" width="700"] Säsongen för norsk krabba är här.[/caption] [caption id="attachment_1978" align="alignnone" width="700"] Mums, fullmatad krabba med rom.[/caption] Vill du ha en sås så får du recept här på en god sås till krabba. Sås till krabba 4 portioner 1 msk söt och stark senap 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 msk vitvinsvinäger 1/2 dl neutral olja 1 dl turkisk yoghurt eller gräddfil 1/2 dl finhackad dill 1 krm salt nymald vitpeppar Gör så här 1. Blanda senap, socker och vinäger. Tillsätt oljan droppvis under vispning. 2. Tilsätt yoghurt eller gräddfil och dill. Smaka av med salt och peppar.