Pepparrot, vitpeppar, senapsfrön, krondill eller dillfrön sätter smak på min smörgåsgurka.Godaste och knaprigaste smörgåsgurkanHörde att nu är gurkorna på gång i södra Sverige. Jag fick önskemål om att dela med mig av mitt recept på knapriga smörgåsgurkor. Jag har fått många som hört av sig och verkligen tycker att det här blir fantastiskt god och knaprig smörgåsgurka. Gillar du smörgåsgurka så är det här ett suveränt recept, för de håller sig verkligen knapriga och fina till nästa år om de inte är uppätna förstås. Det är bra om gurkorna inte är övervuxna och blivit alltför bulliga och runda, för då blir kärnhuset stort. Jag väljer alltid lite smala och fasta gurkor. Om du inte får tag på krondill kan du ta hela dillfrön. Efter att du lagt in dem tar det minst 3 veckor innan de är färdiga att provsmaka.Här hittar du receptet på min knapriga smörgåsgurka. Knapriga smörgåsgurkor, foto: David Back