[caption id="attachment_2438" align="alignnone" width="700"] Morotssås med ansjovis och oliver. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Lättlagad krämig sås till pasta Det här är en rätt som jag hittade på för en herrans massa år sedan. Det kan tyckas lite konstigt med ansjovis och oliver till morötterna, men det blir oväntat gott. Sältan från oliverna och ansjovisen tillsammans med sötman från morötterna blir väldigt gott tillsammans med syran från crème fraiche, som också gör såsen krämig. Dessutom går den blixtsnabbt att laga. Det här är också ingredienser som oftast finns hemma i min kyl. Morotssås med ansjovis och oliver – recept 4 portioner 400 g pappardelle 1 burk ansjovisfiléer, 125 g 4 grovrivna morötter 2 dl crème fraiche 1 liten pressad vitlöksklyfta nymald svartpeppar 1 burk pimientofyllda gröna oliver, 140 g Gör så här 1. Koka pastan i saltat vatten. 2. Skär ansjovisfiléerna i små bitar. Blanda dem med morötter, crème fraiche och vitlök i en kastrull. Koka ihop i 5 minuter. 3. Vrid över svartpeppar och smaka av om det behövs salt. Skiva oliverna och strö på dem vid serveringen till den nykokta pastan.