[caption id="attachment_2775" align="alignnone" width="700"] Melonsallad med grillad tonfisk är en sommarfavorit.[/caption] Det känns nästan som att sommaren är här i Malmö och då blev jag sugen på den här rätten, som jag ofta gör på sommaren. Det är en riktig favorit, så fräsch och god och dessutom oerhört lättlagad. Du kan likaväl servera den till grillad fläskkarré som till tonfisk. Men tonfisk är min egen favorit till salladen och det fick det bli i dag. Ingen sås behövs, det blir så saftigt och gott med salladen. Ett glas rosévin är gott till. Ha en fortsatt skön helg! Melonsallad med grillad tonfisk 4 portioner 600 g färsk tonfisk i skivor 1 msk neutral olja salt nymald svartpeppar 1/2 vattenmelon, ca 1 1/2 kg 1 liten röd lök 1/2–1 röd spansk pepparfrukt 1 lime 1 liten bit färsk, skalad ingefära 1/2-1 kruka koriander Gör så här 1. Skär bort skalet på melonen och skär köttet i bitar. Pilla bort kärnorna. Lägg melonbitarna i en skål. 2. Skär rödllöken i tunna båtar. Skiva chilin. Blanda lök och chili med melonen. Pressa ur limesaften och häll den över alltsammans. Finriv ingefäran ner i salladen. Hacka koriandern grovt, men spara gärna några blad till garnering. Blanda ner koriandern. 3. Hetta upp en grillpanna eller grill. Olja in tonfisken och grilla den några minuter på var sida. Salta och peppra under tiden. Tänk på att inte grilla för länge så den blir torr, den ska ha en rosa kärna. Servera tonfisken nygrillad med melonsalladen.