[caption id="" align="alignnone" width="685"] Festlig saffransfisk lagar du på en kvart. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Jag är inte mycket för smaksatta produkter, jag tycker att det går så enkelt att smaksätta själv, men Crème fraiche smaksatt med saffran och tomat tycker jag är en bra produkt när du vill ha något snabbt och gott. Den här fiskrätten är så lätt att laga och den är färdig på en kvart. Det är en populär middagsräddare hemma hos mig när det är bråttom. Så här i juletid är det också härligt med saffransdoft i både mat och bak. Vill du ha det lite festligare kan du toppa med räkor eller kräftstjärtar. Då har du en riktig bjudrätt. Saffransfisk med paprika 4 portioner 600 g fiskfilé i bitar, t ex torsk eller sej 1 tsk salt 1 burk gourmet crème fraiche smaksatt med saffran & tomat 1 1/2 dl vatten 2 paprikor gärna grön och röd 1/2 purjolök Tillbehör ris Gör så här 1. Börja med att koka ris. Skär bort eventuella ben på fisken och salta den runt om. 2. Koka upp crème fraiche och vatten under vispning i en traktörpanna eller vid kastrull. 2. Strimla paprika och purjolök och låt dem koka några minuter i crème fraichen.. 4. Lägg ner fiskbitarna i crème fraichen och koka 5-8 minuter under lock tills fisken är färdig. Smaka av om det behövs mer salt. Servera med ris.