[caption id="attachment_2434" align="alignnone" width="700"] Kalvlever Anglais med picklad rödlök.[/caption] En rätt som jag gillar men som jag äter väldigt sällan är kalvlever Anglais. Det är så gott! I kväll blev det i alla fall av när jag i går hittade fin kalvlever i butiken. Men jag kan förstå alla som har en aversion mot lever, de har säkert fått den fel tillagad. Det är viktigt att inte översteka lever då blir den torr som en skosula. Den ska vara ljust rosa inuti. Till kalvlever Anglais ska det vara knaperstekt bacon och kapris och i dag hade jag picklad rödlök i kylen och det blev ett extra tillbehör som smakade mycket bra till levern, baconet och kaprisen. Prova själva får ni se. Men den picklade löken bör ni göra dagen före. Lägg gärna levern i mjölk kvällen före så blir den extra mild och fin. Jag gillar också gräddstuvad lever med lingon och kokt potatis men det får det bli en annan gång. Kalvlever Anglais -recept En fransk bistroklassisker som är så god. 4 portioner 1 paket bacon, 140 g 500–600 g kalvlever salt och nymald svartpeppar vetemjöl smör till stekning 1 dl kapris 1/2 dl finhackad persilja Picklad rödlök 2 rödlökar 1/2 dl ättiksprit 1 dl strösocker 1 1/2 dl vatten Ugnsstekt potatis 800 g fast potatis 2 msk olivolja salt Gör så här 1.Picklad rödlök: Skiva löken mycket tunt, gärna med mandolin. Lägg den i en glasburk. Koka upp ättiksprit, socker och vatten. Häll den varma lagen över löken. Låt svalna och låt sedan stå i kyl till nästa dag. Håller flera veckor i kylskåp. 2. Ugnsstekt potatis: Sätt ugnen på högsta värme gärna varmluft om du har det. Tvätta och borsta potatisen väl. Skär den i klyftor. Blanda dem med lite olja och sprid sedan ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Salta och stek mitt i ugnen ca 25 minuter medan du gör resten. Rör runt någon gång under tiden. 3. Stek baconet knaprigt i stekpanna och lägg åt sidan. Du kan också steka det på plåt med bakplåtspapper mitt i ugnen vid 200° i 10–12 minuter 4. Putsa levern och skiva den. Salta och peppra på båda sidor. Vänd skivorna i vetemjöl. 5. Hetta upp smör och stek leverskivorna ett par minuter på var sida tills de fått fin färg, men de ska vara rosa inuti. Ingen blir glad av överstekt lever, då blir den torr som en skosula. 6. Servera levern nystekt med bacon, kapris, persilja och ugnsstekt potatis och gärna med lite picklad rödlök.