[caption id="attachment_2350" align="alignnone" width="700"] Kalvfärsbollar med citron och salvia i tomatsås. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Bekvämimpa med kalvfärsbollar i gräddig tomatsås Kalvfärsbollar med salvia och citron i tomatsås är en rätt som jag ofta återkommer till. Med mitt recept kan du bekvämimpa för det är superenkel att laga. Den brukar gillas av alla, både vuxna och barn. Det är en perfekt bjudrätt om man är många. Du kan förbereda allt och sedan återstår bara att koka pastan. Jag tycker det är allra godast med pappardelle, bred bandpasta. Det finns många goda färdiga tomatsåser och med lite grädde i blir det så gott till köttfärsbollarna. Du kan byta ut kalvfärsen mot blandfärs om du vill. Italienska kalvfärsbollar med salvia och citron i tomatsås 6 portioner 800-900 g kalvfärs 2 tsk salt 1/2 tsk nymald svartpeppar 3 msk finhackad färsk salvia eller 1 msk torkad finrivet skal av 1 ekologisk citron 1 ägg 1 liter kalv- eller hönsbuljong Tomatsås 1 burk färdig tomatsås, ca 500 g 2 dl vispgrädde Tillbehör 500 g pappardelle (bred bandpasta) salviablad cocktailtomater Gör så här 1. Blanda färs, salt, peppar, salvia, citronskal och ägg. Arbeta ihop med en stor sked tills färsen håller ihop. 2. Koka upp buljongen i en vid panna. Forma 30 bollar med vattensköljda händer och lägg dem på vattensköljd skärbräda. Lägg sedan ner bollarna i den kokande buljongen och sjud ca 5 minuter under lock. Hit kan du förbereda dagen före. 3. Koka upp tomatsås och grädde. Lägg ner köttbollarna och låt dem bli varma. Blanda ner alltsammans i nykokt pasta och garnera med salviablad och tomater. Här kan du hitta andra köttfärsbollar och även hemgjord tomatsås.