[caption id="attachment_2717" align="alignnone" width="700"] Flamberade jordgubbar med grönpeppar, foto: Ulrika Pousette[/caption] Snart är det helg igen och det finns gott om färska jordgubbar i butikerna. Med den här festliga desserten får jordgubbarna en extra smakskjuts av apelsin, Cointreau och grönpeppar. Det blir så gott för apelsin, jordgubbar och grönpeppar är en jättebra kombo. Det låter kanske lite konstigt med grönpeppar, men det är jättegott. Testa själva får ni se. Jag tycker det är godast att servera till vaniljglass medan jordgubbarna fortfarande är varma. Tänk på att inte flambera under fläkten. Flamberade jordgubbar med grönpeppar 6 portioner 750 g jordgubbar 2 tsk torkad grönpeppar 2 msk smör 4 msk strösocker finstrimlat skal av en ekologisk apelsin 1 dl Cointreau, eller annan citruslikör Tillbehör Vaniljglass eller vispgrädde Gör så här 1. Förbered alla ingredienser så att de är lättillgängliga och ta fram tändstickor. 2. Halvera stora jordgubbar eller skär dem i bitar. Krossa grönpeppar lätt. 3. Smält smöret i en stekpanna, lägg i jordgubbarna och strö över sockret, grönpepparn och apelsinskalet. Stek jordgubbarna några minuter tills sockret smälter. Häll på Cointreau och tänd på direkt. Obs! inte under köksfläkten. Skaka pannan och låt spriten brinna ut. 4. Servera jordgubbarna varma med vaniljglass eller en klick vispad grädde.